אחת מלקוחותי המניקות פנתה אלי בשאלה הבאה:
מה דעתך לגבי מזונות שעושים ‘גזים’ וכאבי בטן- האם כדאי להוריד אוטומטית מהתפריט את כל המזונות החשודים (מצליבים, קטניות..) או שיש תינוקות שרגישים למזונות ספציפיים וכאלו שלא? 

והנה תשובתי:

אמהות מניקות צריכות ויכולות לאכול הכל בכיף (בלי אלכוהול וסמים)  אלא אם כן יש סימני גזים.

יש גם תינוקות ששום דבר לא עושה להם גזים. לצערי, הרגישויות של תינוקות הם מאוד אינדיוידואלים ודברים שונים עושים גזים לתינוקות שונים אז קשה לתת הנחיות פשוטות.

דבר ראשון שאני ממליצה להוריד זה חלב פרה – לרוב המבוגרים יש קושי בעיכול שלו ולכן גם לתינוקות.
צריך לנסות כמה ימים ואפילו שבוע בשביל לראות בודאות אם זה עושה שינוי.
אפשר לעבור לחלב עיזים או סויה או להמנע בכלל. במיוחד מחלב ניגר אבל עדיף גם ממוצרי חלב.

דברים נוספים שיש להם נטייה לעשות גזים:
דברים שעושים לנו גזים (כרוב, כרובית, ברוקולי, שועיות), פירות הדר, פירות טרופיים, תבלינים חריפים או חזקים מאוד, בננה וקפה/קפאין.

אבל יש תינוקות שיראו רגישות לדבר אחר.

אני ממליצה לנסות להוריד כל פעם גורם אחר ולחכות יממה אחת לפחות.
עוד אפשרות היא להוריד כל פעם כמה דברים ואם אין גזים להתחיל להוסיף בהדרגה ולראות מה “עובר בשלום” ומה לא.

קטניות אפשר להנביט לפני הבישול ואז זה לא אמור ליצור גזים.

לפעמים אופן ההנקה הוא שגורם ליותר כאבי בטן (נשים עם הרבה חלב שיוצא שהן נותנות לתינוק הרבה חלב קדמי ופחות חלב שומני).

כדאי לבדוק גם תוספי תזונה או תרופות אם לוקחים

אם זה לא מצליח או אם רוצים תשובה יותר מדויקת, אני ממליצה ללכת לבדיקה או טיפול בשיטה שנקראת ipec.
בנוסף, יש כלים נוספים להקלה על גזים באמצעות מסג’ וכו’.

נכתב על ידי: נעמה סלע
יש לך שאלות נוספות לגבי התמודדות עם גזים?
את מוזמנת לפנות לאחת ממדריכות ההנקה של להגשים לידה, ולקבל מענה מקצועי על מנת שתצליחי בהנקה כפי שרצית.