תזונה בהריון – מה ההמלצות בנוגע אליה? האם מותר לעשות דיאטה בהריון? כמה חומצה פולית צריך לקחת? מה מומלץ לאכול בהריון?

בכתבה הקרובה תקבלי את הבסיס הכי חשוב לתזונה בהריון

כתבת אורח של טובה קראוזה – דיאטנית קלינית לנשים בהריון ולאחר לידה
כשאת חושבת על הריון, יכול להיות שאת חושבת על בדיקות שצריך לעשות או ציוד שצריך לקנות. אני מזמינה אותך לחשוב על התזונה שלך, אחד הדברים החשובים ביותר בהריון.

למה התזונה חשובה כל כך?

הנה 4 סיבות:

  1. האתגר לגוף:

כדי לייצר תינוק, הגוף צריך 80 אלף קלוריות במשך 9 חודשים, אבל חשוב שהקלוריות יגיעו ממזונות איכותיים, שיספקו לך את כל רכיבי התזונה, כי בהריון את המקור הבלעדי לרכיבים הללו. אם יחסר לך, יחסר גם לעובר ויש מחסורים תזונתיים שעלולים לגרום למומים.

  1. אתגר המשקל:

התזונה שלך גם משפיעה על העלייה שלך במשקל, שחשוב שתהיה לא יותר מדי ולא פחות מדי.

  1. האתגר הבריאותי:

יש מזונות שעלולים להזיק לעובר כשאת בהריון, וחשוב לדעת ממה להימנע ויש מצבים כמו סוכרת הריון, שהתזונה היא הטיפול החשוב ביותר בה.

  1. אתגרי העתיד:

התזונה שלך בהריון חשובה לבריאות שלך בעתיד וגם לבריאות של העובר שלך לאורך כל חייו, אפילו לבריאות הנכדים שלך. איך זה קורה?

העובר נמצא במקום סגור, אבל מקבל דרכך מידע על העולם שבחוץ. אם את לא אוכלת מספיק, העובר מבין שבחוץ קיים עולם של מחסור, והוא מתפתח בהתאם כדי לשרוד. אבל אז נולד תינוק שמותאם לסביבה של מחסור לתוך סביבה של שפע וחוסר ההתאמה הזה מגביר סיכון להשמנה, סוכרת ומחלות נוספות בעתיד.

גם בהריון במצב של השמנה, כשהאם אוכלת מזונות שהערך התזונתי שלהם נמוך, יש השפעה על העובר שמובילה לסיכון גבוה להשמנה וסוכרת בעתיד.

בהריון נוצרים אצל העובר התאים שיהפכו בהמשך לביציות או לתאי זרע (תלוי במין העובר) ולכן כשאת בהריון, את בהריון גם עם הנכדים שלך. לפחות עם מחצית מהמטען הגנטי שלהם, כך שהתזונה שלך משפיעה על הדורות הבאים.

זה בהחלט יכול להלחיץ, אבל בואו ניקח את האחריות הזאת לכיוון חיובי: למרות שתקופת ההריון מלאה באתגרים רבים ובחוסר וודאות –התזונה שלך היא וודאית. אם תשימי אותה בראש סדרי העדיפויות שלך – היא תהיה בשליטה שלך.

איך עושים את זה? הנה 6 טיפים פשוטים בתור התחלה:

  1. לתכנן:

תכנני את היום כך שיהיו לך ארוחות מסודרות: בוקר, צהרים, ערב וארוחות ביניים. אל תעברי שעות רבות בלי לאכול, ואל “תסתמי את הרעב” עם הרבה כוסות קפה.

  1. לאכול יותר פירות וירקות:

פירות וירקות הם הבסיס לתזונה בריאה– במיוחד בהריון. לכן הם צריכים להיות זמינים ונגישים. שמרי אותם שטופים וחתוכים בקופסאות במדף העליון של המקרר , כך הם יהיו זמינים לך לארוחות העיקריות ולארוחות ביניים.

  1. להתבסס יותר על אוכל ביתי:

כך תרוויחי אוכל בריא יותר עם הרבה פחות מלח, שומן וסוכר.

  1. להתיידד עם קטניות, אגוזים וזרעים:

שלבי בתפריט שלך שתי קבוצות שבדרך כלל נוטים לאכול מהן פחות: קטניות כמו עדשים, אפונה, גרגרי חומוס ושעועית וגם אגוזים וזרעים. קטניות עשירות בוויטמינים מקבוצה B ובמיוחד בחומצה פולית, ומספקות לך גם ברזל. אגוזים וזרעים מספקים ויטמין E, סידן, ברזל ועוד ויטמינים ומינרלים שדרושים לך ולעובר.

  1. לקחת

תוסף חומצה פולית לפחות 3 חודשים לפני ההריון ובמהלך השליש הראשון. המינון המומלץ לרוב הנשים הוא 400 מיקרוגרם.

  1. לשתות מספיק מים:

בהריון את זקוקה ליותר נוזלים והשתיה גם מפחיתה את הסיכון לדלקות בדרכי השתן. קחי איתך בקבוק מים לכל מקום, גם בבית, ושימי לב לצבע השתן שלך ושתי כך שיהיה בהיר ככל האפשר.

מוזמנת לצפות בהרצאה שלי-

רוצה לדעת עוד? מוזמת לבקר באתר שלי “תזונה טובה“,  לקרוא בספר שלי “המדריך השלם לתזונה בהריון“,

לסמן לייק בדף הפייסבוק שלי.

או להרים אלי טלפון 09-9505079 ולהיפגש.

בינתיים מאחלת לך הריון בריא והרבה תזונה טובה.

טובה קראוזה, דיאטנית קלינית לנשים בהריון ולאחר לידה.

יש לך כבר רשימה מסודרת לתיק לידה? 

מוזמנת להשתמש ברשימה המלאה שלי

לחצי להורדת קובץ